Lato jest w szczycie swoich najcieplejszych dni, a ty szukasz, czym się orzeźwić? Arbuzowy fresh jest prosty w przygotowaniu, a jednocześnie tak doskonały! GoodGlass dodatkowo utrzyma go chłodnym przez dłuższy czas, więc nie musisz się martwić, że woda go rozgrzeje. Zabieramy się do pracy!
1. Schłodzonego arbuza kroimy na mniejsze kawałki i wyjmujemy pestki.
2. Wkładamy razem z kilkoma listkami mięty i łyżką soku z cytryny do blendera i miksujemy.
3 ¾. W razie potrzeby dosładzamy domowym miodem lub cukrem trzcinowym.
4. W zależności od smaku rozcieńczamy wodą.
5. Przelewamy do szklanej butelki GoodGlass, dodajemy kilka kostek lodu i gotowe! Smacznego!
TIP: Aby uzyskać ostrzejszy smak, dodajemy kilka kropli Martini dry i mamy świetny letni drink!